Cупутникові знімки зафіксували дивні об'єкти біля берегів Японії

Сейсмічна активність вулкану на острові Іводзимі підняла на поверхню затоплені під час Другої світової війни військові судна японського флоту.

Візіком,  maps API, супутник, знімки, Японія,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на ТСН.

Поштовхи одного з найактивніших японських вулканів Сурібаті на острові Іводзимі призвели до того, що піднялися на поверхню 24 кораблі, які були потоплені США під час Другої світової війни.

На опублікованих кадрах видно залишки 24 японських транспортних суден, які були потоплені ВМС США наприкінці війни під час епічної битви на Іводзимі, яка відома завдяки знаковій фотографії, на якій морські піхотинці США піднімають американський прапор на горі.

У той час понад два десятки японських кораблів були передислоковані в західну частину острова, де й були потоплені американцями. Саме ця частина морського дна тепер почала підніматися під час підземних поштовхів, викликаних активністю вулкана Сурібаті. В результаті цієї діяльності затонулі кораблі опинилися на вулканічному попелі.

За словами директора урядового Центру сприяння дослідженню вулканів Сецуя Накада, сейсмічна активність досі не припинилася, залишається загроза виверження вулкана. Людям вулкан не загрожує, оскільки жителів на острові немає, відколи його в 1968 році повернули Японії Сполучені Штати.

Читайте також:

2021-10-20 12:08:47