З'явилася інтерактивна карту громад Апостольського екзархату в Італії

23 листопада 2022 року з благословення владики Діонісія Ляховича розпочинає діяти важливий пасторально-медійний проєкт Апостольського екзархату в Італії — інтерактивна карта українських громад.

Над проєктом впродовж чотирьох місяців працював Відділ комунікацій екзархату у співпраці з програмним розробником Юрієм Гончаровим.

Візіком, API Visicom, карта, Італія,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на ugcc.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Створення інтерактивної карти громад Апостольського екзархату було одним із наших стратегічних завдань, — розповідає протосинкел екзархату о. Теодосій Р. Грень, ЧСВВ. — Вже віддавна була потреба створення платформи, яка б допомагала українським вірним легко знаходити наші церковні громади в італійських містах. Зокрема, після початку повномасштабної війни, коли до Італії почали прибувати десятки тисяч вірних нашої Церкви, які також мають потребу отримати належну душпастирську опіку, ми вирішили створити карту з усією необхідною інформацією, щоб кожен українець міг швидко дізнатися, де знаходиться найближча до його місця проживання церковна громади УГКЦ і отримати належну духовну підтримку.

  • На інтерактивну карту нанесено місцезнаходження курії, трибуналу, Карітасу та всіх 170 громад Апостольського екзархату.
  • Карта є двомовною, вся інформація є українською та італійською мовами.
  • Громади розміщені в алфавітному порядку, з можливістю пошуку по назвах міст.
  • Для полегшення знаходження української церкви передбачена також функція навігації за рахунок під’єднання до карт Google, що допоможе одним кліком прокласти маршрут від місцезнаходження особи до конкретної церкви.
2022-11-24 12:36:36