Іран таємно поставив РФ велику кількість набоїв, ракет і мінометних снарядів

Іран таємно поставив РФ велику кількість набоїв, ракет і мінометних снарядів й планує відправити ще більше озброєння для війни в Україні.

Візіком,  maps API, Іран, зброя,

Про це повідомляє Sky News, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на texty.org.ua.

Джерело видання стверджує, що два вантажних судна під російським прапором вийшли з іранського порту в січні і попрямували до Росії через Каспійське море, перевозячи приблизно 100 мільйонів набоїв і близько 300 000 снарядів. Ймовірно, йдеться про боєприпаси для ракетних установок, мінометів і кулеметів. Москва заплатила за озброєння готівкою.

Росія продовжує використовувати Іран як "тилову базу", – заявило джерело у сфері безпеки, описуючи тісні військові зв'язки між двома країнами.

Джерело в силових структурах повідомило, що два вантажні кораблі, які, ймовірно, брали участь у перевезенні боєприпасів з Ірану до Росії, називаються "Муса Джаліль" і "Бегей". Обидва ходять під російським прапором.

Один з кораблів покинув Іран приблизно 10 січня, а інший – приблизно 12 січня. За словами джерела Sky News, обидва судна перевозили близько 200 морських контейнерів зі зброєю.

Морський трекер MarineTraffic зафіксував ці два судна в іранському порту Амірабад на Каспійському морі 9 січня. Супутникові знімки наступного дня, отримані Sky News, показують, що принаймні одне з суден все ще перебуває в порту. Згідно з даними морського стеження, судно "Муса Джаліль" вийшло з порту близько 10 ранку за місцевим часом 10 січня, а "Бегей" відплив того ж дня.

12 січня обидва судна з невідомих причин зупинилися біля берегів Туркменістану на кілька днів. Потім "Муса Джаліль" і "Бегей" вирушили через Каспійське море і 27 січня прибули до російського порту Астрахань. За даними відстеження, вони перебували в порту кілька днів, перш ніж залишити його 3 лютого.

2023-03-09 13:48:19