Космічний стартап Pixxel запустить 6 супутників

Індійський космічний стартап Pixxel має намір запустити шість супутників у 2024 році за допомогою ракет ISRO та SpaceX, що належить Ілону Маску, повідомив головний виконавчий директор (CEO) Авайс Ахмед.

Візіком,  maps API, Pixxel,

Джерело: geospatialworld.net

Деталі:

У лютому, під час урочистого відкриття свого об’єкта площею 30 000 квадратних футів у Бангалорі, компанія оголосила про свої плани запустити шість супутників для гіперспектральних зображень, які, будучи частиною більшої групи супутників, допоможуть задовольнити потреби ключових галузей промисловості, таких як сільське господарство, енергетика, лісове господарство та екологічний моніторинг.

Гіперспектральне зображення вловлює та обробляє світло в широкому діапазоні довжин хвиль, що дозволяє ідентифікувати та аналізувати матеріали на основі їх унікальних світлових моделей.

«У випадку SpaceX це залежить від часу випуску транспортерів», — сказав Ахмед.

Транспортери SpaceX — це спеціалізовані місії, призначені для перевезення кількох невеликих супутників у космос. Вони, за його словами, зазвичай відбуваються вчасно. Однак у деяких випадках були помічені затримки.

Однак у деяких випадках запуски залежать від основного супутника. Основний супутник, зазвичай найбільший і найважливіший корисний вантаж, визначає основні параметри місії, такі як орбіта та розклад запуску.

На заводі з виробництва космічних кораблів MegaPixxel, який може виробляти 40 великих супутників на рік, Ахмед сказав, що зараз вони працюють приблизно над дев’ятьма супутниками.

Довідково:

«Буде більше, ніж ми додамо в другій половині цього року, а потім ще більше в наступному», — сказав Ахмед.


  • #Pixxel
  • #SpaceX
  • #супутники
2024-06-06 09:07:22