За допомогою ICEYE армія за 2 доби знищила 60 одиниць ростехніки

За допомогою ICEYE українська армія за дві доби знищила 60 одиниць російської техніки

Візіком,  maps API, ICEYE,

Якби був пристрій для вимірювання крутості українського народу, то сьогодні він зашкалював би. Міністерство оборони поділилося результатами використання супутника ICEYE – аналізуючи його дані, українська армія за дві доби знищила 60 одиниць російської техніки. Фантастика. Супутник уже окупив себе, – сказав волонтер Сергій Притула 29 вересня.

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gazeta.ua.

Його благодійний фонд у червні 2022-го зібрав 600 млн грн на три безпілотники Bayraktar. Але турецька компанія-­виробник передала їх безкоштовно. Тоді волонтер разом із Міноборони України вирішили витратити гроші на супутник.

ICEYE у комбінації з оптичним супутником GEOSAT 2 дає перевагу в аналітиці космічних даних, – каже власник компанії EOS Data Analytics Максим Поляков. – Таке поєднання технологічних засобів із можливостями професійної аналітики є кроком до технологізації не лише обороноздатності України, а й відновлення економіки після перемоги.

ЗСУ почали отримувати дані із супутників ICEYE. Фото опрацьовують фахівці військової розвідки. Бойові підрозділи ліквідовують техніку, яку ворог намагався замаскувати. Серед знищених цілей – російська бронетехніка на позиціях біля Хрещенівки та Українки на Херсонщині, поблизу Новоселівки на Донеччині. Завдані ворогу за два дні збитки – більші, ніж витрати українців на супутник.

Довідково:

  • Супутник ICEYE допомагає берегти життя бійців.
  • Він збільшує здатність виявляти й атакувати окупантів.
  • Супутники з технологією SAR особливо актуальні восени та взимку, надають інформацію і за поганої погоди, хмарності чи снігу.
  • Можуть ефективно працювати й уночі.

Українці самі визначають, звідки й коли отримувати дані. Ті швидко потрапляють від аналітиків до бойових підрозділів. Вороги не встигають перевозити техніку в інше місце і втрачають її.

Читайте нас також:

2022-10-13 11:54:54