Айсберги в Атлантиці: нагадування про зміни клімату

Підвищення глобальної температури на Землі призводить до того, що все більше й більше айсбергів відколюються від льодовиків та крижаних щитів і пливуть в океан.

Джерело: focus.ua

Деталі:

Астронавт Європейського космічного агентства Андреас Могенсен, який перебуває на борту Міжнародної космічної станції, зробив кілька приголомшливих знімків гігантських айсбергів, що пливуть у південній частині Атлантичного океану.

Знімки Могенсена показують, що айсберги можуть бути дуже великими. На одному з них видно три найбільші айсберги, які, ймовірно, відкололися від одного льодовика.

Айсберги, які пливуть в океані, є ще одним нагадуванням про те, що клімат на Землі змінюється. Швидке танення льодовиків і крижаних щитів призводить до підвищення рівня глобального океану.

Учені вже давно говорять про те, що це підвищення рівня океану може мати серйозні наслідки для багатьох країн світу. Наприклад, низка островів в Тихому океані може бути затоплена.

Нещодавно і астронавти МКС, і супутники, що спостерігають за Землею, помітили рух деяких найбільших айсбергів в океані. Наприклад, у свою подорож за межі вод Антарктики вирушив найбільший айсберг у світі під назвою A23a.

Довідково:

Айсберг почав танути, що дало йому змогу почати плавання в бік південної частини Атлантичного океану.


  • #потепління
  • #айсберг
  • #супутниковізнімки
2023-12-18 10:12:28