Окупанти могли мати карти мінних полів Перекопа - експерт

Військовий аналітик Олег Жданов припускає, що в російських військ могла бути карта мінних полів, коли вони йшли Перекопським перешийком.

Візіком,  maps API, Крим, Херсон, карти, мінні поля,

Про це він розповів в інтерв'ю журналістці Юлії Латиніній, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Фокус.

Цілком можливо, в них була карта, якщо їм здали ці мінні поля, у них, звичайно, могла бути карта. З тих самих джерел СБУ, Офісу губернатора... Сподіваємося, слідство відповість на це питання, — пояснив Жданов.

За словами експерта, зараз головне питання — хто передав схеми мінних полів і чому не були підірвані мости.

Чому не було підірвано мости з Криму?

Вранці, 24 лютого, губернатор Херсонської області поклав ключі на стіл, мовляв, ви тут розбирайтеся, і зник разом із сім'єю. Ніхто досі ніхто не знає, де він. По-моєму, меру Херсона віддав ключі та поїхав <…> З військової точки зору, я так розумію, треба було або наказати військовим, щоб вони не підривали, або розмінувати і знешкодити пристрої, які там стояли, — зазначив експерт.

Держбюро розслідування проводить слідчі дії, намагаючись з'ясувати, чому на початку масштабного вторгнення російських військ не було підірвано мости з Криму та мости через Південний Буг чи Дніпро.

Читайте також:

2022-07-08 10:57:36