У Львові за відключені GPS-трекери розриватимуть угоди з перевізникам

Водії та власники транспортних підприємств не мають права змінювати графіки руху чи скорочувати маршрути без погодження з органами місцевого самоврядування та ЛОДА

Візіком,  maps API, GPS, трекери

Про це у коментарі "Еспресо.Захід" повідомив заступник начальника управління транспорту та зв’язку Львівської обласної державної адміністрації Роман Жук, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на zahid.espreso.tv.

За словами Романа Жука, у ЛОДА провели нараду з перевізниками, на якій нагадали їм, GPS-трекери на усіх автобусах – одна з умов укладення договору з перевізниками так само як і дотримання затвердженого графіка руху та маршруту.

У Львівській області більше тисячі автобусів, кожен з них обладнаний трекерами. І ці трекери мусять бути увімкненими.

GPS-трекер передає сигнал на диспетчерський пункт. Щотижнево ми отримуємо звіт від диспетчерської служби і бачимо, скільки трекерів насправді працювало, – каже Роман Жук. – Для початку ми спілкуємось з порушниками. Далі – виїзд на місце і розірвання договору з перевізником.

Довідково:

  • GPS-трекери потрібні для того, аби відстежувати, чи дотримується перевізник графіку руху, чи достатня кількість автобусів на маршруті тощо.
  • Проблема у тому, що у значну частину населених пунктів Львівщини ходять автобуси лише одного перевізника. Тож якщо автобус не виїжджає на маршрут, або скорочує його, то жителі крайніх сіл не можуть добиратись додому/на роботу.
  • За словами представника ЛОДА, перевізник не може змінювати графік за власним бажанням.

Без погодження з органом місцевого самоврядування тієї громади, у якій він курсує та внесення змін до графіка, затвердженого в облдержадмістрації, змінювати розклад не можна. Якщо ж перевізник самовільно змінив графік, ми спочатку надаємо попередження. Далі виїжджаємо на спільну перевірку та фіксуємо порушення. Наступний крок – розірвання договору, – каже Роман Жук.

Читайте нас також:

2022-10-14 14:07:41