GPS-творчість: киянин пробіг малюнками 33 літер української абетки

Загальна дистанція всіх літер зайняла понад 30 кілометрів, а на реалізацію маршрутів бігуну знадобилося три дні.

Візіком, API Visicom, GPS,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на tsn.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

До Дня української писемності та мови рекордсмен України Всеволод Севастьянов створив у Києві новий незвичний біговий маршрут - а саме 33 літери української абетки. Свою ініціативу автор бігового проєкту #CreativeRunDvizh обєднав під єдиним хештегом #біжуукраїнською.

Ідея проекту полягає в тому, щоб через біг привернути увагу до важливості спілкування рідною мовою, тим паче зараз, під час війни. Крім того, я хочу заохотити якомога більше людей піклуватися про своє психологічне та фізичне здоров’я, - зазначив автор бігового проєкту, який також завдяки своїй ініціативі збирає гроші на додаткове зимове екіпірування підрозділу, де служить його брат.

  • Долучитися до бігової ініціативи може кожен українець у будь-якій точці світу. Необхідно лише відкрити мапу, прокласти нею певний маршрут, який нагадуватиме літеру та пробігти його, зафіксувавши тренування в будь-якому біговому застосунку.
  • Після цього залишиться тільки опублікувати скриншот пробіжки в соціальних мережах з хештегом #біжуукраїнською та #CreativeRunDvizh.

Загальна дистанція всіх літер зайняла більше 30 кілометрів, а на реалізацію бігових маршрутів Всеволоду знадобилося три дні.

Для створення своїх бігових малюнків Всеволод Севастьянов використовує тематичні мобільні застосунки, які фіксують маршрут пересування під час пробіжки та результати бігових тренувань.

До речі, в колекції рекордсмена - нестандартні бігові маршрути з Хрещатика, Подолу, ботсаду, Дарниці, Позняків, Русанівки. Малюнки нагадують форми як тварин (динозавр, лама, собака, коала, слон тощо), так і обриси, присвячені різним ситуативним подіям (національні свята, ігри збірної з футболу, період вакцинації).

2022-11-09 14:28:12