Поліція США все частіше використовує дані Google для розслідувань

Поліція США все частіше використовує дані Google для розслідування злочинів, навіть у ненасильницьких справах і навіть щодо людей, які ніяк не стосуються злочину.

Джерело: Тексти

Деталі:

За даними Bloomberg, компанія Google в 2022 році отримала рекордні 60 472 ордери на обшук у США, що більш ніж удвічі більше, ніж у 2019 році. Приблизно у 80% випадків компанія надає хоча б якусь інформацію.

Поліція стверджує, що ордери на отримання даних про місцеперебування та пошук у Google можуть виявити цінні зачіпки, коли детективи заходять у глухий кут. Однак захисники приватності турбуються про те, що ця практика може призвести до порушення приватності невинних людей.

За даними Bloomberg, поліція використовує дані Google не лише для розкриття насильницьких злочинів, а й для рутинніших правопорушень, таких як крадіжка та вандалізм.

У деяких випадках поліція використовує ордери на отримання даних Google навіть тоді, коли має інші зачіпки.

Довідково:

Законодавці в Каліфорнії та Нью-Йорку запропонували закони, які заборонили б поліції цих штатів вимагати ордер на геозону та пошук за ключовими словами. Однак ці законопроєкти застопорилися через побоювання, що вони перешкоджатимуть основній роботі поліції.


#googlemaps

2023-10-17 13:08:27