Україна може отримати GLSDB - керується за допомогою GPS

Пентагон розглядає пропозицію компанії Boeing щодо постачання Україні дешевих невеликих високоточних бомб, які б дозволили Києву завдавати ударів далеко в тилу російських військ на відстань до 150 км.

Візіком, API Visicom, GPS,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на eurointegration.com.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Запропонована Boeing система, що отримала назву "Бомба малого діаметра наземного базування" (GLSDB), може бути поставлена вже навесні 2023 року, згідно з документом, з яким ознайомилося агентство. GLSDB поєднує в собі бомбу малого діаметра GBU-39 (SDB) з ракетним двигуном M26.

Хоча Сполучені Штати відхилили запит на передачу ракети ATACMS дальністю 297 км, дальність дії GLSDB - 150 км, що дозволило б Україні вражати цінні військові об'єкти, які раніше були недосяжними у тилу росіян.

GLSDB виробляється спільно компаніями SAAB AB і Boeing і перебуває в розробці з 2019 року.

Згідно з пропозицією компанії Boeing Європейському командуванню Збройних сил США (EUCOM), яке здійснює нагляд за озброєннями, що прямують до України, основні компоненти GLSDB будуть надходити з існуючих американських складів.

Ракетний двигун М26 є відносно доступним, а GBU-39 коштує близько 40 тисяч доларів за штуку, що робить GLSDB недорогою, а її основні компоненти - легкодоступними.

GLSDB керується за допомогою GPS, може долати деякі електронні перешкоди, може використовуватися за будь-яких погодних умов і може застосовуватися проти броньованої техніки.

2022-11-28 12:54:56