Українські військові отримають дрони навігаційним модулем на основі машинного зору

Безпілотники Ghost-X можуть летіти до 75 хвилин завдяки подвійному комплекту батарей і працювати навіть у зоні дії ворожих комплексів РЕБ.

Візіком,  maps API, Ghost-X,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на focus.ua.

Американська технологічна фірма Anduril Industries на виставці DSEI 2023 у Лондоні представила свою безпілотну систему Ghost-X. Як пише Defense News, це модернізована версія дрона Ghost, яка може нести важчі корисні навантаження та літати протягом триваліших періодів часу.

Інженери розробили безпілотник із підтримкою модулів, що, на їхню думку, робить Ghost-X добре придатним для розвідки, безпеки та захисту військових. Дизайн дрона розробляли з урахуванням побажань і зауважень Міністерства оборони Великої Британії та інших замовників Ghost, зокрема ВПС США, Корпусу морської піхоти США та Командування спеціальних операцій США.

У модернізованій версії Ghost-X можна оснастити одразу двома батареями, що збільшує час польоту до 75 хвилин і подвоює вантажопідйомність до 9 кг. Дрон також має додатковий комплект дальнього зв'язку та безліч датчиків і корисного навантаження, включно з електрооптичними підвісами та навігаційним модулем на основі машинного зору, який дає змогу безпілотнику літати в разі відсутності сигналу супутників GPS.

2023-09-13 14:31:32