Презентовано новітні технології одержання геопросторових даних

В НУБіП України презентовано новітні технології одержання геопросторових даних для потреб природокористування і прозорого управління земельними ресурсами

Візіком,  maps API, геопросторові, дані,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на nubip.edu.ua.

4 лютого 2022 року на факультеті землевпорядкування спільно з громадською організацією «Асоціація фахівців землеустрою України» за участі Програми ЄС та Світового банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» (Land Transparency) відбувся вебінар, присвячений новітнім технологіям одержання геопросторових даних для потреб природокористування. Головна мета заходу полягала у презентації новітніх технологій одержання геопросторових даних для потреб природокористування, а також можливостей їхнього застосування для прозорого, дієвого та ефективного управління земельними ресурсами.

На початку вебінару до його учасників з вітальним словом звернувся декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков. Потому поважних співучасників привітала координаторка програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», що фінансується ЄС та впроваджується Світовим банком Дар’я Манжура. Пані Дар’я зазначила, що в сучасних умовах геопросторові дані набули властивостей важливого стратегічного ресурсу від яких залежить соціально-економічний розвиток країни. До заходу також долучився Крістіан Бен Хелл – секторальний менеджер із земельних питань, сільського господарства, лісових ресурсів і безпечності харчових продуктів, Представництво ЄС в Україні.

У доповідях експертів були представлені сучасні способи і технології одержання й використання геопросторових даних. Зокрема розглядалися питання, присвячені правовим та організаційним засадам розвитку національної інфраструктури геопросторових даних, оновлення, опрацювання, зберігання, постачання й використання геопросторових даних у сфері природокористування, інтегрування їх у глобальну і європейську інфраструктуру геопросторовихданих.

Читайте також:

2022-02-07 11:53:00