У Кам'янці-Подільському створили детальну 3D-модель фортеці для збереження історичної спадщини

Фахівці львівської студії Skeiron створили надзвичайно точну 3D-модель Кам'янець-Подільської фортеці, одного з семи чудес України.

Візіком, maps API, карта,

Джерело: kanaldim.tv

Деталі:

Завдяки цьому визначна пам'ятка тепер збережена у цифровому форматі і, навіть у разі руйнування, зможе бути повністю відновлена. Про це повідомляє "Дім" із посиланням на міського голову Кам'янця-Подільського Михайла Посітка.

Ця цифрова модель доступна кожному на платформі Sketchfab. Фахівці працювали над проєктом чотири місяці, застосовуючи лазерне 3D-сканування та фотограмметрію за допомогою дрона. Було зроблено близько 1000 сканувальних станцій та 3000 фотознімків, що дозволило створити високоточну тривимірну модель з деталізованою текстурою.

Сучасний вигляд фортеці відтворено відповідно до її архітектури XV століття. Проєкт реалізовано за підтримки міжнародного фонду Aliph Foundation у межах Всеукраїнського проєкту "Save Ukrainian Heritage" за сприяння Міністерства культури України.

Довідково:

Кам'янець-Подільська фортеця, збудована у часи Київської Русі та відновлена литовськими князями у XIV столітті, відігравала ключову оборонну роль упродовж XII-XVI століть.


  • #3D
  • #реконструкція
  • #фортеця
2024-08-20 11:20:53