Супутникові знімки з "Енгельса" засвідчили зменшення кількості літаків

Судячи з супутникових знімків, на російській авіабазі "Енгельс" явних пошкоджень після атак безпілотниками 26 і 29 грудня не спостерігається, але присутність і активність військових літаків там РФ знизила.

Візіком, API Visicom, Енгельс, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УП.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Москва в четвер заявила, що місто, в якому розташована її авіабаза "Енгельс" (у глибині Росії приблизно за 300 миль від українського кордону), було атаковане безпілотником втретє за цей місяць і вдруге за цей тиждень.

Проте супутникові знімки, отримані The War Zone в четвер, не показують явних пошкоджень бази, яка є домом для 22-ї дивізії важкої бомбардувальної авіації, яка експлуатує одну ескадрилью винищувачів Ту-95 "Ведмідь" (Bear-H) і іншу ескадрилью надзвукових бомбардувальників Ту-160 (Blackjack).

Хоча обидва типи літаків Росія використовує в конфлікті в Україні, особливо в останні місяці для ударів по енергетичній інфраструктурі, супутникові знімки свідчать про значне зниження активності російської авіації дальнього радіусу дії в Енгельсі.

Дослівно аналітики: "Нові супутникові знімки авіабази Енгельс, розташованої в глибині Росії, від 29 грудня показують, що неодноразові спроби України завдати удару по авіабазі, а також прихід холодних погодних умов, схоже, призвели до значного зниження активності. Присутні лише 11 бомбардувальників, в порівнянні з 26-29 листопада.

Нещодавній снігопад в Енгельсі також свідчить про бездіяльність деяких літаків. У той час як п'ять Ту-95 "Ведмідь" помітно очищені від льоду і припарковані на розчищених перонах і руліжних доріжках, чотири інших залишаються вкритими снігом. Два бомбардувальники Ту-160 "Блекджек", що залишилися, також вкриті снігом, хоча принаймні один з них має ознаки того, що його платформу очистили від снігу, можливо, для забезпечення безпечного доступу до руліжних доріжок.


Явних пошкоджень після ймовірних українських атак на об'єкт 26 і 29 грудня не спостерігається, але, зменшуючи присутність літаків і встановлюючи нові захисні бар'єри, Росія, схоже, намагається пом'якшити постійну загрозу для своїх бомбардувальників, розміщених на базі".

2022-12-30 13:44:08