З’явились нові інтерактивні карти «Площі енергетичних культур»

Спеціалісти Біоенергетичної асоціації України запустила інтерактивні онлайн-карти, які зображують загальні площі з енергетичними плантаціями в Україні, а також потенціал для вирощування енергетичних рослин у розрізі областей.

Візіком, API Visicom, карти,

Про це розповідають на сторінці UABIO у фейсбуці, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланнямна eco.rayon.in.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Довідково

  • Енергетичні рослини — це друге (поруч із пожнивними рештками) джерело біомаси в Україні із значним потенціалом, яке може замістити природний газ у виробництві теплової та електричної енергії, а також бути надійним джерелом сировини для виробництва біопалив та біогазу.
  • Карта «Площі енергетичних культур» зображує загальні площі під енергетичними плантаціями у розрізі областей і типів енергетичних рослин, а також надає інформацію про власників плантацій по кожній області.
  • За даними Держенергоефективності станом на 2019 рік відомі площі під енергетичними рослинами складали більше 3 тис га майже в половині областей України. Безумовним лідером у вирощування енергетиних культур є Волинь. Тут площі енергетичної верби становлять понад 1,5 тисячі гектарів.

Енергетичні культури, які вирощуються на значних площах – це деревні верба, тополя, павловнія та багаторічна трава міскантус.

2022-11-09 15:08:14