Геолокації, котрими хваляться окупанти, - подарунок для ЗСУ

Зростання інформації з відкритих джерел змінило те, як люди отримують новини. Напередодні війни комерційні супутникові знімки та записи російських конвоїв у соцмережах дозволили дослідникам підтвердити заяви Заходу, що Росія готує вторгнення.

Супутникові знімки досі відіграють роль відстеження війни.

Візіком, API Visicom, геотег, геолокація,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gazeta.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Для армій, які прагнуть підтримувати оперативну безпеку, така велика кількість даних - кошмар.

Багато уроків засвоюється дуже повільно, - каже Том Буллок, аналітик розвідувальної компанії Atreides. У "ВКонтакті", каже Буллок, так багато фото російських баз з геотегами. Ця недбалість має летальні наслідки. У грудні російський доброволець виклав у ВК фото російської бази у заміському клубі на окупованій частині Херсонської області. Його пост містив геотег. Пізніше туди прилетіли українські ракети, після чого той самий солдат зняв і завантажив відео. Цього разу таке, що показує ступінь руйнування, фактично даючи Україні оцінку збитків із землі, каже Роб Лі з Королівського коледжу Лондона.

Багато хто з них розглядає публікації в соцмережах як частину своїх службових обов'язків, - каже Буллок. Він згадує, як стежив за російським солдатом, який у червні їхав до Херсонської області. Солдат розмістив фото кожного села, через яке проїжджав по дорозі з Ростова до Херсона, показуючи точний маршрут російських ліній постачання.

В середньому потрібно від одного до трьох днів, щоб зображення широко поширилося, і було прив'язане до географічного місця, каже Андро Метьюсон, аналітик благодійної організації Halo Trust, яка займається розмінуванням. Фото часто надходять пачками, коли підрозділ залишає лінію фронту і солдати мають час і можливість доступу до інтернету для завантаження знятого матеріалу.

Західні спецслужби виявляють великий інтерес до розвідки за відкритими даними. Супутникові знімки - старий капелюх. В Америці це практикують вже понад 60 років, хоча ніколи не було їх так багато. Світ, у якому канали Telegram постійно транслюють кадри з полів битв, новий і тривожний.

2023-01-17 10:06:24