Естонія впроваджує передову систему управління повітряним простором для дронів

Естонія впровадила передову систему управління повітряним простором (UTM) від Frequentis, що дозволить користувачам дронів отримувати доступ до актуальної інформації про польоти, реєструватися як оператори та безпечно обмінюватися даними.

Джерело: geoconnexion.com

Деталі:

Нова система, яка була введена в експлуатацію всього за сім місяців, є значущою подією в розвитку послуг непілотованої авіації в Естонії. Вона дозволить збільшити ефективний і безпечний доступ до повітряного простору для дронів, що, в свою чергу, сприятиме розвитку ринку дронів.

Непілотована авіація та ринок дронів стрімко розвиваються. Комплект UTM буде підтримувати розвиток непілотованої авіації, і це дозволить послугам дронів процвітати, - каже Івар Вярк, генеральний директор Естонських служб навігації в повітряному просторі.

Довідково:

EANS, яка є провайдером загальних інформаційних служб (CIS) в Естонії, впровадила хмарний комплект UTM від Frequentis, що створює середовище CIS для всіх зацікавлених сторін непілотованої авіації. Його безпечний відкритий протокол забезпечує безшовний обмін даними між урядовими органами, підприємцями та операторами дронів.

Визначеною особливістю нової системи є карта дронів, яка надає цінну інформацію про постійні та тимчасові зони обмежень польотів, допустимі висоти польотів, реєстрації польотів та відстеження повітряного простору.


#дрони, #карта,

2023-10-02 13:31:51