Безпілотник іранського виробництва збили із «Оса-АКМ»

Протиповітряна оборона Сухопутних військ Збройних Сил України знищила дрон-камікадзе «Shahed-136».

Візіком,  maps API, Shahed-136,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на mil.in.ua.

Військові опублікували відео своєї бойової роботи у мережі.

Судячи з голосів на відео, російський дрон-камікадзе український екіпаж ЗРК помітив на відстані майже трьох кілометрів.

Окрім радіолокаційного виявлення, ворожий «Shahed-136» фіксувався і візуальним каналом комплексу «Оса».

Оператори ЗРК вели постійне спостереження за безпілотником та здійснювали наведення на нього.

Російський баражуючий боєприпас збили за кілька секунд після виявлення: зенітна керована ракета поцілила у нього на дальності 2800 метрів.

Оператори ЗРК «Оса-АКМ» спостерігали за знищенням у повітрі дрона-камікадзе «Shahed-136» у реальному часі: на екрані монітора всередині самохідної пускової установки.

Довідково

  • «Оса-АКМ» – автоматизований зенітний ракетний комплекс. Він всепогодний та призначений для прикриття сил і засобів військ у всіх видах бойових дій.
  • Комплекс протиповітряної оборони оснащений шістьма зенітними керованими ракетами 9М33М3. Дальність ураження повітряної цілі – 1,5..10 км, по висоті – від 10 до 5000 м.
  • Бойова і транспортно-заряджаюча машини розміщуються на тривісному шасі БАЗ-5937, обладнаному водометом для руху на плаву, з потужним ходовим дизельним двигуном, засобами навігації, життєзабезпечення, зв’язку та електроживлення комплексу.
  • Іранський баражуючий боєприпас «Shahed-136» росіяни перейменували на «Герань-2», щоб приховати країну-виробника БПЛА. Вага його бойової частини – 40-50 кілограмів. Безпілотник має гучний поршневий двигун MD 550 або 3W, тому його політ можна почути на значній відстані.

Читайте нас також:

2022-10-20 11:38:19