БПЛА отримають функцію голосового помічника

БПЛА отримають функцію голосового помічника, що дозволить їм спілкуватися із солдатами-операторами.

Візіком,  maps API, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Фокус.

В Ізраїлі розробляють систему, яка дозволить сухопутним військам використати голосові команди для управління бойовими БПЛА. Подробиці повідомило видання defensenews.com.

За словами представника Управління оборонних досліджень та розробок Міністерства оборони Ізраїлю, дана система отримала назву Casper, і вона має стати членом "команди", що складається з людей-операторів і "розумних" дронів. Чиновник зазначив, що система має розпізнавати не лише прості команди, на кшталт "уперед/назад", а й такі накази, як "прикрий мене з флангу". За ідеєю, дрон-розвідник, ударний дрон повинен уміти "відповідати" оператору, або ж повідомляти про те, що робить, наприклад, щоб машина могла відправити меседж типу: "веду спостереження за об'єктом під кутом 90 градусів".

Наразі Casper розпізнає лише іврит, але в майбутньому матиме можливість розуміти й інші мови. Чиновник сказав, що 80% функціоналу спрямовані на керування польотом, а решта 20% дозволять вести комунікацію під час збору розвідданих чи відстеження цілей.

Ми зрозуміли, що нам потрібен новий підхід до операційних систем на полі бою, адже солдат має тримати в руках зброю, а не ноутбук, — сказав чиновник.

Читайте нас також:

2022-08-02 11:16:13