Українські захисники навчаються працювати з різними дронами

Українські захисники навчаються працювати з різними дронами. Серед них трапляються доволі цікаві екземпляри.

Візіком,  maps API, дрони,

Про це повідомив 24 каналу інструктор школи дронів Dronarium Сергій із позивним "Химера", передають Новини картографії від Візіком з посиланням на 24tv.ua.

За його словами, загалом нашими військовими використовується неймовірна кількість дронів.

Які дрони використовуються найчастіше

"Химера" розповів, що до них часто приходять студенти уже зі своїми дронами, які їм видали їхні відомства для роботи.

Це вже великий "плюс", коли студент одразу вчиться на тому, з чим він буде працювати пізніше,– наголосив інструктор школи.

Він зазначив, що здебільшого до них приходили із дронами Mavic, а також Autel. Також ще є квадрокоптери Matrice, які можна назвати важковаговиками.

Які цікаві екземпляри траплялися

"Химера" зазначив, що до їхньої школи приносили багато американських дронів, але "ноунейм". Був такий дрон без будь-якого бренду, на носику у якого розташована пила в стилі "війна роботів", яка може розбивати скло. Його можна використовувати під час штурмів будинків, щоб розбити скло, а потім закинути димову або світлошумову гранату і далі працювати.

За його словами, траплялися й інші цікаві дрони, але їхні особливості не надто геніальні.

Зазвичай це є дрон для розвідки. Наприклад, коли ми ним підлітаємо і за допомогою якісної камери вже розвідуємо якісь об'єкти, – заявив інструктор.

Він також додав, що дуже цікавим екземпляром був дрон Skydio. Він може повертатися самостійно по своїй камері, аналізуючи навколишнє середовище і не враховуючи GPS, який на передовій глушать.

Читайте нас також:

2022-08-01 11:04:43