У Запоріжжі створили ще один бойовий дрон

Запорізькі спеціалісти з авіамоделювання і радіотехніки, а також програмісти створили безпілотник «Домаха», над яким почали працювати ще у 2014 році.

Візіком, API Visicom, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на dev.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

  • Комплекс складається з двох безпілотників, якщо противник збиває один, то інший продовжує працювати.
  • Наразі «Домаха» є розвідувальним комплексом. У майбутньому він може бути ударного типу, але це перспектива.
  • Його вага — до 5 кг. Працює він на акумуляторах, яких вистачає на 2−2,5 години.
  • Виробником заявлено, що він дуже тихо працює, здатний підійматись на висоту до 3 км та може залітати вглиб тилу противника на 50 км.

Його ціль — літати далеко, а не лише розглядати позиції ворога. Арта стріляє на 20 — 30 — 40 км. Цей безпілотник для наведення цілей та коригування саме цієї зброї, — каже виконавчий директор благодійної організації «Благодійний фонд «Слідопит» Сергій Глазунов.

Безпілотник оснащений камерою, яка дозволяє передавати якісну картинку. Також безпілотник має високий рівень протидії засобам радіоелектронної боротьби противника.

Він не цифровий, і саме це дозволяє уникнути таких моментів під час експлуатації, як „придушення“ каналів радіозв’язку. Точніше, ворожі комплекси радіоелектронної боротьби його можуть спробувати „придушити“, але це досить складно, і „птаха“ можна в ручному режимі довести „додому“, — розповідають розробники.

2022-11-11 13:00:46