Дві прифронтові громади Дніпропетровщини візьмуть участь у проєкті з картографування збитків

Межівська та Покровська селищні громади Синельниківського району Дніпропетровщини пройшли відбір на участь у проєкті з картографування збитків, пов’язаних із війною, від міжнародних партнерів.

Візіком, API Visicom, Дніпропетровщина, карта,

Про це сказано в повідомлені на сайті Синельниківської районної військової адміністрації, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

За повідомленням, мова йде про проєкт ПРООН «Створення інтерактивної онлайн-платформи для картографування збитків, пов’язаних із війною, з класифікацією зруйнованих об’єктів за типом та ступенем пошкодження з використанням геоінформаційних систем».

Під час реалізації проєкту планують створити портал, де будуть відображатися пошкоджені та зруйновані об’єкти громад. Окрім того, випробовуватимуть методики дистанційної ідентифікації об’єктів, які зазнали пошкоджень, з подальшим внесенням до бази геоданих руйнувань.

Як розповіли в РДА, вже відбулася перша онлайн-зустріч представників проєкту. Учасники обговорили цілі проєкту, методи комунікації та план робіт. Також громади поділилися своїм досвідом фіксації руйнувань.

Загалом до цього проєкту долучаться 20 громад України.

2023-02-07 10:22:44