Експерт розповів, що потрібно врахувати під час створення карт урожайності

У цифровізації господарства важливий комплексний підхід. Для того, аби отримати релевантну інформацію та прийняти правильні рішення, необхідно збирати дані під час різних операцій і з усієї площі.

Також важливо враховувати вплив людського фактору та специфіку роботи різних машин від різних виробників. Візіком,  maps API, карта,

Про це розповів менеджер з розвитку бізнесу ТОВ «Байєр» Сергій Сичевський під час Всеукраїнського практичного форуму Digital Farming, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на agrotimes.ua.

  • Компанія «Байєр» розробила система FieldView, що здатна підтримувати виробництво протягом усього сезону вирощування.
  • На етапі планування аналізується врожайність і створюються диференційовані карти-завдання для висіву.
  • Процес сівби можна контролювати завдяки «віддаленому перегляду». А з iPad та FieldView Drive в кабіні, дані вибудовуються в режимі реального часу: можна під’єднатися до монітора й бачити на своєму пристрої, що відбувається у цей момент. Також є функція сигнальних повідомлень.
  • Протягом сезону збираються дані щодо підживлення та обприскування й здійснюється супутниковий моніторинг здоров’я поля.

Ну і завершальним етапом є збирання даних під час жнив.

Перше – це консолідація даних з різних типів техніки. Другий момент, що часто пропускають – це «зшивання» даних у одну карту в межах одного поля. У аграрія можуть бути техніка від різних виробників, відтак, маємо різну специфіку форматів і дуже важливо все це об’єднати, особливо коли ми шукаємо приріст урожайності. Ну і третє – врахування людського фактору. Комбайни могли неправильно відкалібрувати, через що датчики вологості працюють з похибками. Та на цей випадок у FieldView є можливість на загальній карті зайти на частину ділянки, що відповідає конкретному комбайну, задати йому потрібне калібрування й отримати вже рівномірну карту, з якою можна працювати далі, – відзначає Сергій Сичевський.

Читайте нас також:

2022-09-16 11:33:07