Контрнаступ ЗСУ розірве надвоє війська РФ в Україні (карта)

Військовий дослідник Майк Мартін опублікував карту можливих дій українських військ — від Дніпра та Запоріжжя до Маріуполя та Бердянська.

За його словами, в найближчому майбутньому цей відносно спокійний район може стати епіцентром бойових зіткнень.

Візіком,  maps API, карта, деокупація,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на focus.ua.

Командування Збройних сил України не розголошує інформації про наявний резерв і кількість загиблих, тому складно скласти уявлення про чисельність військовослужбовців, про те, скільки ще ЗСУ можуть залучити і чим озброїти, повідомляє The Daily Mail.

Військовий аналітик Майк Мартін із Королівського коледжу Лондона звертає увагу на ту обставину, що Україна, на відміну від Росії, провела спільну мобілізацію. Іншими словами, кожен мешканець України віком до 65 може бути призваний під військові прапори, а це мільйони військовослужбовців, якщо їх навчити та озброїти.

Питання, де, як і коли можна використовувати ці сили. За твердженнями лондонського дослідника, він знає відповідь це питання.

ЗСУ, вважає Мартін, можуть задіяти свій стратегічний резерв, щоб розділити російське угруповання в Україні на дві частини і цим позбавити їх можливості знову об'єднатися спільними зусиллями.

Він також опублікував карту можливого наступу українських військ — від Дніпра та Запоріжжя до Маріуполя та району Бердянська. За винятком перестрілок у районі Запорізької АЕС та активності українських партизанів цей фронт залишався відносно спокійним після того, як ЗС РФ захопили цю територію на початку свого масштабного вторгнення. Але, на думку Майка Мартіна, у найближчому майбутньому цей район може стати епіцентром зіткнень.

ЗСУ, якщо вийде, можуть направити угруповання з Харківської області на деокупацію Луганської та Донецької областей. Херсонське угруповання ЗСУ заважатиме перекиданню російських військ з Херсона, щоб прийти на допомогу окупаційним військам на Донбасі.

Читайте нас також:

2022-10-07 13:59:30