У Польщі на змаганні з програмування НАТО TIDE Hackathon презентували Delta

У Польщі українську систему ситуаційної обізнаності Delta презентували на змаганні з програмування НАТО TIDE Hackathon.

Візіком, API Visicom, Delta,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на mil.in.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

У громадській організації «Аеророзвідка» розповіли, що команда розробників Delta неодноразово ставала переможцями NATO TIDE Hackathon та Tide Sprint.

З початку повномасштабного вторгнення українські фахівці діляться досвідом з партнерами, аби збільшувати внесок в загальну безпеку.

І це без перебільшення потужне визнання українських військових розробників, – йдеться у повідомленні.

Розробники Delta, офіцери Центру інновацій та розвитку оборонних технологій, розповіли союзникам про розвиток системи, переваги хмарного середовища для забезпечення ситуаційної обізнаності, особливості використання штучного інтелекту для розпізнавання об’єктів на фото та відео.

Також вони розповіли про інструменти кібербезпеки для комплексного захисту системи та її користувачів.

Delta від самого початку розроблялася відповідно до стандартів НАТО, тому вона сумісна з аналогічними системами країн альянсу.

Система забезпечує повне розуміння ситуації на полі бою в режимі реального часу, об’єднує інформацію з різноманітних сенсорів та може працювати на будь-якому пристрої, де є інтернет-браузер.

На початку лютого уряд почав запроваджувати систему Delta в Силах оборони. Відповідну постанову прийняли на засіданні Кабміну 4 лютого.

Нещодавно на YouTube-каналі «Мілітарного» Ярослав Гончаров, співзасновник ГО «Аеророзвідка», розповів про особливості цієї системи.

Довідково:

  • Delta забезпечує об’ємне розуміння простору бою в режимі реального часу, інтегрує інформацію про противника від різноманітних сенсорів та джерел (у тому числі й розвіддані) на цифровій мапі, не потребує додаткових налаштувань і може працювати на будь-якому пристрої — ноутбуці, планшеті або в мобільному телефоні.
  • Достатньо мати інтернет, авторизуватися й користуватися цифровою мапою. Система збирає дані з десятків джерел – це розвідки безпілотників, знімки супутників, радіоперехоплення тощо.
2023-02-23 14:35:44