В Державний аграрний реєстр додали супутникові карти посівів

Удосконалення торкнулись системи «Державний аграрний реєстр».

Мінагрополітки додало до функціонала ДАРу найсвіжіші відомості супутникових карт про посіви озимих та ярових врожаю 2022 року.

Візіком,  maps API, супутник, карти, посіви,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на oblrada.dp.gov.ua.

Також є можливість вносити у систему дати дії договору на користування земельними ділянками.

Де знайти нові абгрейди?

У розділі «Ділянки на карті» було додано шари із супутниковими картами посівів.

По-перше, таке нововведення дає можливість синхронізації даних супутникових карт з реальними відомостями від агровиробників.

Це стане джерелом статистичної інформації для розвитку та удосконалення аграрного сектору, а також дозволить підвищити якість прогнозування урожайності.

По-друге, як повідомляють у Мінагро, таким чином організації, що впроваджують програми підтримки для українських агровиробників, зможуть пересвідчитися у тому, що земля, яка бере участь у програмах підтримки, справді оброблюється.

У майбутньому це нововведення полегшить процес надання допомоги нашим сільгоспвиробникам. Адже фінансові установи зможуть безпосередньо в ДАР бачити верифіковану інформацію про вирощувані культури та їхні площі за умови надання агровиробником доступу до свого електронного кабінету, − зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Читайте нас також:

2022-10-05 12:08:00