OSINT-аналітик MT_Anderson виклав супутникові знімки рашистського аеродрому “Крымск”

OSINT-аналітик MT_Anderson на своєму профілі в Twitter виклав у відкритий доступ супутникові знімки рашистського аеродрому “Крымск”, розташованого на території Краснодарського краю Росії.

Летовище “Крымск” є базовим для 3-го змішаного гвардійського авіаполку “ВКС РФ”, на початку березня 2023 року там був зафіксований як мінімум один літак радіолокаційного дозору типу А-50, а наприкінці цього ж місяця там був зафіксований ще один А-50.

Візіком,  maps API, Крим, карти,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на uagolos.com.

Ймовірно, на даний момент “Крымск” – єдиний аеродром росіян, на якому стоїть одразу два літаки типу А-50 із 10 наявних в строю “ВКС РФ”. Що в свою чергу, робить цей об’єкт одним із пріоритетних для можливої доставки “бавовни” від Сил оборони України за допомогою безпілотника.

Кожен із наявних А-50 важливий для “ВКС РФ”, бо може виявляти і супроводжувати цілі, та наводити на них бойові літаки, і таким чином відігравати роль “повітряного командного пункту”.

Наприклад, для базової версії А-50 заявлена можливість опрацьовувати одночасно до 45 цілей та наводити літаки на 10 цілей, для модернізованого А-50У – до 150 цілей та 10-12 цілей відповідно. Через це рашисти можуть використовувати такі літаки зокрема для управління обстрілами території України

Але в А-50 є і свої недоліки, наприклад – мала тривалість польоту лише в 4 години, і ця проблема не вирішується навіть наявністю штанги дозаправки у повітрі. Росіяни на своїх А-50 (за деякими виключеннями) майже ніколи не практикували дозаправку в повітрі, а якби й практикували – сенсу в цьому було б небагато, чисто те, що за 4 години польоту апаратура літака може почати давати збої.

Цікаво, що при цьому ці два А-50 знаходяться під “прикриттям” змішаного авіаполку, в якому (як показують супутникові знімки) налічується аж 52 винищувачі Су-27 та дев’ять Су-30. Що може свідчити про те, що рашисти намагаються максимально убезпечити свої “повітряні командні пункти” для ударної авіації.

2023-04-03 15:22:26