Ілюстрацію карти України без Криму використали у словнику для школярів

Ілюстрацію карти України без Криму використали у словнику для школярів, надрукованому видавництвом “Абетка”, що в місті Кам`янець-Подільський на Хмельниччині.

На такий малюнок натрапила матір дитини, яка вирішила придбати в крамниці книгу. У видавництві це назвали “великою оплошністю” і запевнили, що уже почали виправляти цю “грубу дизайнерську помилку”.

Візіком, API Visicom, карта, Крим,

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на xm-inside.com.

Йдеться про підручник “Англійський словник” для початкових класів. Книжка вийшла друком ще у 2020 році. На малюнок карти України без Криму звернула увагу фотографиня з сусіднього обласного центру Вікторія і розповіла про це у соцмережах.

За її словами, жінка купила для дитини книжку, щоб та вивчала англійську мову. Однак, на її великий подив, на 98-й сторінці підручника молода мама натрапила на два зображення карти України без Криму. Малюнки є ілюстрацією до слів англійською “країна” та “населення”.

Як розповідає жінка, в підручнику зазначено, що це навчальне видання рекомендовано для учнів 1 – 4 класів загальної середньої освіти. Авторами словника є досвідчені педагоги Ірина Доценко та Оксана Євчук. Відповідального ж за ілюстрації в книзі не вказано. Друкували її у видавництві “Абетка”, за адресою Хмельницька область, місто Кам`янець-Подільський, вулиця Князів Коріатовичів, 9а.

Пані Вікторія каже, що зателефонувала до видавництва, аби запитати, як так сталося, що на сторінках їхньої книжки опинилася карта України без Криму. Там їй відповіли, що вона перша, хто звернув увагу на таку “велику оплошність”.

Це така груба дизайнерська помилка, це ні в якому разі не позиція нашого видавництва, тому що чоловіки з сімей наших авторів воюють на фронті, ми активно волонтеримо. Ні в якому разі не сприйміть це як позицію видавництва, тому що… ну справді, така закралася помилка, – відповіли в “Абетці”.

2022-12-16 13:06:39