У Німеччині випустили додаток для збору даних про поширення коронавірусу: планують карту

Власне кажучи, отримані дані будуть використані для створення онлайн-карти Німеччини, де рівень зараження можна буде побачити за поштовим індексом.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу,  коронавірус, Німеччина,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на dw.com.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Очільник Інституту імені Роберта Коха (RKI) Лотар Вілер (Lothar Wieler) у вівторок, 7 квітня, представив новий мобільний додаток Corona-Datenspende, призначений для збору даних щодо поширення коронавірусу в Німеччині. Використання його – абсолютно добровільне і можливе під псевдонімом. Додаток доступний, зокрема, на смартфонах, «розумних» годинниках і фітнес-браслетах.

Як зазначається в описі, додаток можна завантажити в App Store і в Google Play і погодитися з пропонованою політикою конфіденційності – вона детально пояснює, які саме дані будуть використовувати. Для розуміння тенденцій, пов'язаних з географічним поширенням COVID-19, користувачам необхідно буде ввести свій поштовий індекс. Більше того, їм потрібно буде вказати свою

  • стать,
  • вік,
  • орієнтовні зріст
  • і вагу.

Отримані дані будуть використані для створення онлайн-карти Німеччини, де рівень зараження можна буде побачити за поштовим індексом. За словами Лотара Вілера, додаток «допоможе краще зрозуміти, де і як швидко поширюється COVID-19».

Водночас він попередив, що додаток не є альтернативою повноцінній діагностиці або тестам на наявність коронавірусної інфекції, повідомляє агентство новин AFP.

У RKI пояснюють, що дослідників, зокрема, цікавить частота пульсу користувачів в спокої, а також інформація про їхні періоди активності і сну.

У випадку серйозних захворювань дихальних шляхів ці життєво важливі показники в більшості випадків змінюються. Більше того, додаток дозволяє розпізнати типові симптоми, пов'язані з COVID-19, наприклад, наявність температури, – вказують в Інституті імені Роберта Коха.

Експерт RKI Дірк Брокман (Dirk Brockmann) заявив, що, якщо у них будуть дані орієнтовно 10 тисяч користувачів, це вже можна буде вважати успіхом.

Тим часом після презентації програми деякі користувачі поскаржилися в Twitter, що у них виникли технічні проблеми, зокрема – з введенням індексу.

За даними Інституту імені Роберта Коха, число інфікованих коронавірусом у ФРН станом на ранок 7 квітня становило 99 225 осіб, приріст за добу - 3834. Померли за весь період спостереження 1607 осіб (плюс 173).

RKI враховує статистику, що отримує з федеральних земель в електронному вигляді.

Інститут оновлює дані на своєму сайті раз на добу.

Читайте також:

2020-04-08 14:45:40