Танення снігу у Європі видно з космосу

За даними дослідників із програми ЄС Copernicus, у перший день 2023 року в Європі побито сотні температурних рекордів. У багатьох містах переважали літні температури.

Візіком, API Visicom, карта, погода,

Про це повідомляє The Daily Mail, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на focus.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Кадри, опубліковані співробітниками програми дистанційного зондування Землі "Коперник", показали помітну відсутність снігу довкола швейцарського міста Альтдорф, неподалік гірськолижних курортів.

У день Нового року температура в цьому місті досягла 19,2 ° C і не опускалася нижче від 16,1 ° C вночі, що стало новим рекордом. Попередній тримався з 1864 року.

Візіком, API Visicom, карта, погода,

Дослідники дійшли висновку про те, що 2023 рік розпочався з "історичної теплової хвилі тепла", яка торкнулася європейських країн, у багатьох з яких спостерігалася найвища температура за весь час спостережень.

Сотні температурних рекордів побито, у багатьох містах по всьому континенту переважали літні температури, — зазначається на сайті Copernicus.

  • Даним Copernicus відводиться ключова роль моніторингу за впливом кліматичних змін та екстремальних температур в Альпах.
  • У датському Абеді температура досягла 12,6 ° C, у польському Корбелові стовпчик термоменту піднявся до 19 ° C, а в Явірнику — до 19,6 ° C.
  • У Більбао, столиці іспанської Басконії, 1 день року також був найспекотнішим січневим днем: 25,1 °C.
  • Рекордна температура спостерігалася і у Варшаві — 18,9 ° C. Попередній рекорд був на 5 градусів нижче.
2023-01-04 13:42:00