За три роки в Чорнобильській зоні оновлять ключові туристичні маршрути

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") за три роки планує привести до ладу популярні туристичні маршрути та забезпечити нормальний доступ до Чорнобильської зони відчуження для захисників природи, науковців, енергетиків і підприємців.

Візіком,  maps API, Чорнобиль, туризм,

Про це повідомив голова "Укравтодору" Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на Інтерфакс.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

У повідомленні зазначено, що роботи в рамках програми "Велике будівництво" вже розпочалися на 40 км ділянки від КПП "Дитятки" до "Прип'яті", а також на під'їзді до ЧАЕС. Ремонт планується завершити цього року до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи.

За роки після катастрофи дороги тут точно не були в пріоритеті. Минулого року "Укравтодор" узяв на свій баланс майже 200 км доріг у зоні відчуження, - наголосив Кубраков.

Голова агентства також розповів, що з 2015 до 2019 року кількість туристів у зоні збільшилася з 8 до 124 тисяч, із них майже 80% - іноземці.

Окрім цього, з 2018 року на території зони працює перша сонячна електростанція - Solar Chernobyl. Низка українських і міжнародних інвесторів розглядає можливість спорудження нових сонячних електростанцій, адже територія має і доступну землю, і необхідні потужності для транспортування електроенергії.

Оновлення основного туристичного маршруту в зоні відчуження - ще один символ відродження цих територій, - наголосив голова "Укравтодору".

Читайте також:

2021-04-19 16:03:07