У Китаї надрукували карти, де Сибір належить йому

Міністерство природних ресурсів Китаю випустило новий тираж топографічних карт. І ось дивина, територія країни, за даними цих карт, збільшилася чи не вдвічі.

Візіком,  maps API, Китай, Росія, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на stopcor.org.

А все тому, що нові карти вийшли із новими територіями. За їх ними Далекий Схід і Сибір вже не є російськими, а переходять під кордони Китаю. Про це свідчать дані опубліковані в азіатських медіа, йдеться у повідомленні.

Згідно їх даних, в китайській картографії деяким містам та місцевостям на території росії повертаються китайські топоніми. Так, Владивосток має відтепер називатися Хайшеньвай, Хабаровськ – Болі, острів Сахалін – Куєдао, а Становий хребет - Хребтом Зовнішній Сіньган.

Крім того даними українського військового журналіста Андрій Цаплієнка, сьогодні активно просувається ідея, що в результаті нерівноправних договорів з росією китайський народ втратив 1,7 мільйоні квадратних кілометрів території.

Довідково:

В принципі, ні для кого не секрет, що в Китаї існують карти, які прямо позначають частину Сибіру та Далекого Сходу як території, тимчасово окуповані росіянами. А жителі Далекого Сходу все частіше говорять про те, що людський потік в росію з боку Китаю зростає у геометричній прогресії.

2023-02-27 13:13:59