Цифрові сервіси і карти допомагають мешканцям Чикаго керувати містом

У Чикаго жителі беруть активну участь в управлінні містом завдяки одному з найкращих у США цифрових сервісів

Візіком,  maps API, Чикаго, карти,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

Відпочатку це була гаряча лінія для неекстрених звернень, яка згодом розвинулася у системний сервіс, який дозволяє жителям брати активну участь в управлінні містом.

Чикаго вдалося впровадити ефективну модель зворотного зв’язку від мешканців для містопланування, повідомляє Government Technology.

Сайт і мобільний застосунок Chicago 311 — одна з найкращих цифрових систем комунікації з містянами серед міст США. Відпочатку це була гаряча лінія для неекстрених звернень, яка згодом розвинулася у системний сервіс, який дозволяє жителям брати активну участь в управлінні містом.

На ньому зібрано всю інформацію, від програм переробки сміття до розкладів публічних заходів. Жителі Чикаго можуть оплачувати за його допомогою рахунки, отримувати допомогу з орендною платою, подавати заявки на дозвіл на будівництво тощо.

Під час пандемії ковіду місто отримало 1,2 мільярда доларів від федерального бюджету на оздоровлення економіки та громад. Для прозорості у травні цього року муніципалітет запустив новий інструмент — сайт Chicago Recovery Plan. Користувачі можуть побачити на карті, в якому районі які програми впроваджуються.

2023-09-14 13:23:40