Архітекторка пропонує втілити у Черкасах проєкт реконструкції частини набережної Дніпра

Харківська архітекторка Ольга Клейтман пропонує втілити у Черкасах проєкт реконструкції частини набережної Дніпра. Міськрада оприлюднила візуалізації для ознайомлення та обговорення містянами.

Візіком,  maps API, атлас, Черкаси, Дніпро,

Про повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

Виготовлення проєктної документації об’єкта «Будівництво гідротехнічних та лінійних споруд набережної Дніпра від вулиці Козацької до вулиці Сержанта Жужоми» замовили в межах виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку міста.

Переможцем тендеру стала проєктна організація з Харкова, яку очолює членкиня Національної Спілки архітекторів України Ольга Клейтман SVM. У жовтні 2021 року міський голова та департамент погодили архітектурно-планувальну концепцію за варіантом «Вогнище козацтва». Через повномасштабну війну реконструкцію відклали, пояснюють в міськраді.

За словами команди, проєкт – приклад того, як можна створити комфортний простір набережної без відчуття втручання архітектора та з зонами, які можна використовувати протягом року.

Клейтман обрала історичну тему і спланувала проєкт так, аби максимально використати унікальне природне розташування Черкас, зберегти і підкреслити багатство природи та історію міста.

На території майбутньої набережної передбачені місця для відпочинку людей різного віку та уподобань. Для дітей є дитячі ігрові зони усередині парку та біля води, спортивні майданчики, табір з патріотичного виховання. Для дорослих пропонують створити майданчики для фізичних вправ, прогулянкові стежки, зони пікніків та тихого відпочинку біля води.

Також передбачені майданчики для мінігольфа, інтерактивні зони відпочинку для людей з інвалідністю (наповнені тактильними елементами для людей з вадами зору, підняті площини до клумб, ігрові столи та спортивне обладнання, підлаштовані для людей у візках).

Київського ексчиновника судитимуть за розкрадання на реконструкції Куренівського парку Також на цій території можуть розташуватися дитячо-юнацька спортивна школа з веслування, човнова станція, рятувально-водолазні служби, сезонні кафе, прокат пляжного знаряддя, місця для вигулу тварин, розташування укриттів цивільного населення.

2023-04-13 14:24:47