Історія про Camino Podolico увійшла в ТОП-20 конкурсу «Історії Днів європейської спадщини»

Історія про роботу над туристичним маршрутом Camino Podolico, що починається у Вінниці, увійшла в ТОП-20 міжнародного конкурсу «Історії Днів європейської спадщини», який проводить Рада Європи.

Автори проекту з розвитку Подільського шляху святого Якова матимуть шанс отримати грант до 10 тисяч євро вже цієї весни.

Візіком,  maps API, Camino Podolico,

Про це повідомляє Офіс туризму Вінниці, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на vinnitsa.info.

Участь у конкурсі історій взяла Валентина Пікульська, головна спеціалістка відділу розвитку туризму департаменту маркетингу міста і туризму Вінницької міської ради, яка з 2021 року координує проект Camino Podolico. Це культурно-пізнавальний та екологічний маршрут з Вінниці до Кам’янця-Подільського через Бар на зразок Шляхів святого Якова, які проходять через усю Європу та ведуть до міста Сантьяго-де-Компостела в Іспанії.

Сама реалізація грантового проекту за підтримки Українського культурного фонду зайняла менше півроку, але нам вдалося створити чудовий туристичний маршрут за цей короткий термін і залучити до нього сотні пілігримів у тестовому сезоні. Я сподіваюся, що нам вдасться прокласти шлях далі після завершення війни. Ми плануємо подати на грантовий конкурс Ради Європи експедицію громадами і зйомки відеофільмів – сподіваємося, що пройдемо з цим на фінальний етап, – поділилася Валентина Пікульська.

Всього у рамках конкурсу історій Днів європейської спадщини опублікували 123 розповіді.

Через місяць маємо подати розширену заявку і тримати кулаки, щоб увійти до десятки переможців. Але потрапляння у 20 найкращих історій цього року вже надзвичайно важливе для розвитку проекту Camino Podolico.

Цей маршрут затребуваний навіть нині, коли через війну ми були змушені поставити проєкт на паузу. Долучені громади не перестають шукати можливостей для розвитку цієї ініціативи, щоб у майбутньому продовжити його до кордону з ЄС та увійти до Європейської федерації Шляхів святого Якова, - каже директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

2023-04-12 14:19:57