"Шлях Святого Якова" розширять: новий маршрут пройде через Тернопільщину

"Шлях Святого Якова" - це популярний європейський паломницький маршрут, який щорічно долають тисячі людей.

Його головна мета - пройти не менше 100 кілометрів і дістатися міста Сантьяго-де-Компостела, де в місцевому соборі знаходяться мощі апостола Якова.

Джерело: suspilne.media

Деталі:

В Україні вже існує "Подільський шлях Святого Якова" (Camino Podoliko), який з'єднує Вінницю з Кам'янцем-Подільським. Зараз його планують розширити за рахунок нового маршруту, що проходитиме через Тернопільську область.

Про це повідомила тернопільська турблогерка та менеджерка з туризму Марина Яцків.

"Проєкт Camino Podoliko потребує розширення, аби стати ще більш успішним. З цією метою в Кам'янці-Подільському відбулася стратегічна сесія, де окрім обговорення функціонування діючого маршруту, значну увагу приділили й створенню нового шляху через Тернопільщину", - зазначила вона.

За словами Марини Яцків, перед сесією відбулася онлайн-зустріч, в якій взяв участь керівник проєкту "Тепле Поділля" Сергій Підмогильний.

"З цією ініціативою Тернопілля має реальний шанс стати частиною відомого європейського маршруту. Розглянувши кілька варіантів доповнення Camino Podoliko, керівник проєкту Олександр Вешелені вирішив провести детальний аналіз територій Чортківського району і згодом організувати підсумкову зустріч у Чорткові", - розповів незалежний туристичний експерт Ростислав Яцків.

"Громаді Чорткова важливо бути долученими до найцікавіших туристичних проєктів, адже місто володіє необхідною інфраструктурою для прийняття пілігримів Camino Podoliko", - підкреслив під час обговорення міський голова Чорткова Володимир Шматько.

Довідково:

Розширення "Шляху Святого Якова" через Тернопільщину стане значним кроком для розвитку туризму в регіоні та приверне увагу нових мандрівників до України.


  • #camino
  • #шлях
  • #туризм
2024-02-28 10:27:39