У ЗМІ опублікували карту виявлених у Бучі тіл

Журналісти ідентифікували десятки російських військових, які вбивали цивільних у Бучі, йдеться про бійців 234-го десантно-штурмового полку.

Візіком, API Visicom,Буча, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УП.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

У ЗМІ проаналізували записи телефонних розмов, документи, інтерв'ю та тисячі годин відео, які показують, як російський десантний підрозділ убив десятки людей на вулиці Яблунській у Бучі в березні.

Зокрема, окупанти відбирали мобільні телефони у жертв і одразу телефонували в Росію чи на російські телефонні номери.

Журналісти отримали від української влади базу даних всіх дзвінків і повідомлень, здійснених з Бучанського регіону в Росію протягом березня.

У родичів загиблих, представники ЗМІ збирали їхні номери телефонів і перевіряли, чи є вони в цій базі.

Виявилося, що російські солдати регулярно використовували телефони жертв для дзвінків в Росію, часто лише через кілька годин після їхнього вбивства.

Журналісти поговорили з окупантами і їхніми родичами: "Двоє з яких підтвердили, що вони були в 234-му полку і служили в Бучі".

Керував операціями російського десантного підрозділу в Бучі командир 234-го полку полковник Артем Городілов. Це також підтвердили російські військові, що були там.

За даними ЗМІ є й інші докази, які свідчать про те, що чинили звірства в Бучі російські десантники 234-го полку.

Це видно, зокрема, із символіки, яку окупанти намагалися приховати на військовій техніці, залишеній у Бучі документації та особистих записів росіян.

Так, на одному з паперових записів вказаний номер військової частини псковських десантників - в/ч 74268. Також після себе окупанти залишили нарукавні знаки полку.

Відзначається, що телефони деяких жертв на Яблунській окупанти використовували для особистих дзвінків майже одразу після вбивста. Крім того, техніку цього полку фіксували у місцях обстрілу жертв.

Загалом журналісти ідентифікували 22 окупантів з 234-го десантно-штурмового полку.

Також журналістам вдалося ідентифікувати тіла 36 жертв росіян на вулиці Яблонській у Бучі.

У ЗМІ опублікували карту виявлених тіл.

2022-12-23 21:35:36