AST SpaceMobile продовжує тестувати космічну широкосмугову стільникову мережу

Розробник BlueWalker 3 (BW3), техаська компанія AST SpaceMobile продовжує тестувати свою космічну широкосмугову стільникову мережу.

Ще у вересні супутник успішно запустили на орбіту, а цього тижня команда успішно розгорнула комунікаційний масив.

Візіком, API Visicom, BlueWalker 3,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на sundries.com.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Згідно з даними AST SpaceMobile, BlueWalker 3 є найбільшим комерційним комунікаційним масивом, розгорнутим на низькій навколоземній орбіті. У повністю розгорнутому вигляді він має площу приблизно 64 м², і, як очікується, матиме поле зору понад 776 996 км² поверхні Землі. Супутник обертається навколо нашої планети приблизно кожні 90 хвилин.

Сонячні батареї на задній стороні панелі збиратимуть енергію, а розташовані на протилежному боці маленькі антени утворюють фазовану решітку для створення щільних променів зв’язку. Компанія заявила, що ці промені є ефективним способом передачі сильного сигналу, наприклад, із космосу на Землю. Також повідомляється, що він здатний “чути” слабкі сигнали мобільного телефону на відстані сотень кілометрів.

AST SpaceMobile була заснована у 2017 році та стала публічною влітку 2021 року. Компанія накопичила портфоліо з понад 2400 патентів і заявок на патенти для підтримки своєї космічної стільникової мережі. BlueWalker 3 призначений для прямого зв’язку зі звичайними мобільними телефонами через стандартні частоти 3GPP на швидкості 5G.

Стартап збирається протестувати прямий телефонний зв’язок на всіх шести континентах і стверджує, що має угоди та домовленості з більш ніж 25 операторами мобільних мереж, включаючи Vodafone та Orange.

Регулятор США дозволив AST SpaceMobile тестувати зв’язок між звичайним мобільним телефоном та супутником

Успішне розгортання BlueWalker 3 є великим кроком вперед для нашої запатентованої космічної широкосмугової технології стільникового зв’язку та прокладає шлях для поточного виробництва наших супутників BlueBird, — сказав Абель Авеллан, голова та генеральний директор AST SpaceMobile.

Довідково:

  • BlueBirds — це ще більші версії BW3, які нині перебувають у розробці. Заплановано, що 168 таких супутників згодом створять сузір’я, яке накриє планету зв’язком.
  • AST SpaceMobile — лише одна з кількох компаній, які змагаються за створення космічних систем зв’язку для звичайних споживачів. На папері пропозиції привабливі, але не всі в захваті від перспективи подальшого збільшення космічного сміття на орбіті. Минулого року Стів Возняк і Алекс Філдінг запустили Privateer Space, яка планує допомогти розв’язати цю проблему.
2022-11-17 13:16:16