Бельгійське місто розробляє мережу «повільних шляхів»

Бельгійське місто Стекене налагоджує мережу «повільних шляхів» — переважно ґрунтових доріг і стежок, якими користуються пішоходи, бігуни, велосипедисти та вершники.

Візіком,  maps API, мережа, шлях,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на hmarochos.kiev.ua.

Стекене, розташоване біля кордону з Нідерландами, є зеленою оазою посеред загалом індустріалізованої Фландрії. Населені пункти оточені полями та лісами.

Наразі на мапі міста та його околиць — 165 кілометрів таких шляхів. Вони сполучають саме місто та навколишні села, що входять до громади.

Такі дороги слугують важливими ланками у віддалених районах, які не може повністю покрити мережа звичайних автомобільних доріг. Це також різновид зеленої мобільності та складова туристичної інфраструктури.

Ініціатива Slow Ways набула поширення у Великій Британії навесні 2020 року під час пандемії коронавірусу. Зараз мережа об’єднує тисячі міст і сіл.


  • Подібний підхід запропонували автори концепції відновлення Макарівської громади на Київщині — зробити лісомуги та узбіччя зручними для пішоходів і велосипедистів.
  • Це могло би покращити сполучення між населеними пунктами, декотрі з яких практично відрізані через відсутність автодоріг та громадського транспорту.
2023-05-01 13:27:39