Китайський аналог GPS вийшов на фінішну пряму

Супутникова система навігації називається BeiDou (Бейдоу) — «Велика ведмедиця».

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, GPS

Керівник проєкту Рен Ченгкі (Ran Chengqi) повідомив, що основна частина BeiDou вже завершена. Передбачається, що система налічуватиме тридцять п’ять супутників.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Останні два супутники виведуть на геостаціонарну орбіту вже до червня 2020 року, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланям на tokar.ua.

За інформацією видання Китай стане третьою державою, яка матиме власну глобальну супутникову систему навігації. Першими двома є США, яким належить GPS та Росія із власною системою ГЛОНАСС. Також, на відміну від деяких інших конкурентів, китайська система є цілком реальною.

Як і у випадку з РФ, бажання Китаю мати власну супутникову систему навігації зумовлене національними інтересами. Для китайців неприйнятним є те, що GPS контролюється міністерством оборони США. За будь-якого погіршення відносин американці зможуть використати доступ до GPS, як важіль впливу на союзників Китаю.

Китайці реалізовують проект власної супутникової системи навігації майже двадцять років.

Сучасна BeiDou – це вже третя черга створення «сузір’я» супутників навколо нашої планети. Перші дві черги налічували менше супутників і охоплювали лише територію Китаю та його сусідів.

BeiDou випередить російський та американський аналоги не тільки за кількістю супутників. Рен Ченгкі стверджує, що його система супутникової навігації працюватиме із точністю до кількох сантиметрів.

Для порівняння: точність GPS становить 30-500 сантиметрів.

Запуск BeiDou на повну потужність стане кроком вперед у використанні автопілотів на повітряних і морських суднах та автомобілях.

Читайте також:

2020-01-03 17:09:49