В Україні з’явиться електронний Атлас лісових автомобільних доріг

В Україні з’явиться перший в історії Українського лісівництва електронний Атлас лісових автомобільних доріг.

Нещодавно на базі одного з лісгоспів Карпатського регіону розпочато перший крок до реалізації великого проєкту.

Візіком, API Visicom, атлас, дороги,

Про це пише Юрій Болоховець Юрій Болоховець , Голова Державного агентства лісових ресурсів, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на portal.lviv.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Треба визнати, що досі точно не відомий реальний стан лісотранспортної мережі в Україні. У матеріалах лісовпорядкування до доріг дуже часто відносять просіки, трелювальні волоки та довільно утворені проїзди. До речі, матеріали лісовпорядкування виготовляють раз на десять років. Отже, інформація на мапі не завжди відповідає дійсності. Проїхати автомобілем по багатьох із вказаних доріг не вийде, пише він.

Процес інвентаризації транспортної мережі було розпочато Держлісагентством ще одинадцять років тому. Було видано наказ про запровадження геоінформаційних систем для обліку та інвентаризації лісових автомобільних доріг. Але обліковували здебільшого новозбудовані дороги. Час від часу проводили навчання фахівців лісогосподарських підприємств щодо сучасних технологій будівництва лісових доріг та розвитку лісотранспортної інфраструктури.

На сьогодні ухвалено рішення продовжити цю роботу і в майбутньому створити «Атлас лісових автомобільних доріг України». Найближчим часом буде реалізовано пілотний проєкт транспортного освоєння окремого лісгоспу. На карту буде нанесено всі наявні лісові дороги, якими здатний проїхати лісовозний автомобіль, та буде спроєктовано мережу трас для будівництва лісових доріг у майбутньому.

2022-11-08 13:59:09