Атлантида: як історія Платона відповідає реальній історії

Чи було нарешті розгадано таємницю Атлантиди? Після багаторічних досліджень, нових археологічних доказів та супутникових технологій, Христос А. Джоніс доводить, що Платон базував свою історію про Атлантиду на реальному доісторичному місці, яке тепер знаходиться на глибині 400 футів під водою.

Візіком,  maps API,  карта,

Джерело: greekreporter.com

Деталі:

Більшість людей погоджуються, що теорія про Санторіні була найбільш переконливою версією місцезнаходження Атлантиди, але вона має два суттєві недоліки: відкидає хронологію Платона (9600 рік до нашої ери) і не враховує, що основний острів Атлантиди розміром з Крит не відповідає контексту Санторіні 1600 року до нашої ери.

Підтримка Греції

Книга "ATLANTIS The Find of a Lifetime" розкриває затонулий острів Атлантиди і демонструє, як 2400-річна історія Платона відповідає реальній історії.

Атлантида

Основні фізичні характеристики запропонованого місця і хронологія відповідають опису Платона.

Шестирічне дослідження почалося з дотримання правильної хронології 9600 року до нашої ери, що стало ключем до розгадки цієї загадки.

Атлантида під водою на глибині 400 футів

Різні океанографічні дослідження вказують, що рівень океанів і Середземного моря тоді був нижчим на 400 футів. Якщо Атлантида існувала, вона мала бути на цій глибині під водою. Таким чином, острів Санторіні став основною метою дослідження.

Різні дослідження показали, що Санторіні близько 9600 року до нашої ери був майже з'єднаний з іншим доісторичним суперостровом, відповідно до опису Платона.

Карта давньої Атлантиди

Цей великий острів і доісторичний Санторіні, що лежав за 9 кілометрів від основного острова, ідеально відповідають опису Платона.

Велике плато Кіклад

Острови Кіклади колись були з'єднані великим плато, яке тепер знаходиться на глибині 400 футів під водою (плато Кіклад).

Якщо Атлантида колись існувала, її зникнення може бути пов'язане не з тектонічними причинами (раптовим зануренням), а з евстатичними (підвищенням рівня моря), як зазначив Платон.

Сильні землетруси і часті повені (пов'язані з підвищенням рівня океану) почали завдавати шкоди острову протягом десятиліть.

Наприкінці останнього льодовикового періоду, близько 8000 року до нашої ери, рівень моря в Середземному морі різко піднявся, затопивши долини і нижчі рівні Атлантиди.

Карта Атлантиди

Раптове підвищення рівня моря поглинуло Атлантиду. Плоска місцевість острова стала "непрохідною і непроникною", як пояснив Платон.

Залишки жителів цього доісторичного острова мігрували до Криту (встановившись як мінойська цивілізація) та Пелопоннесу (ставши мікенською цивілізацією).

Дослідження ДНК

Дослідження ДНК показали, що екстремальні подібності між мінойцями і мікенцями в мистецтві, архітектурі та звичаях, ймовірно, є спадковими зв'язками.

Морські народи

Загадкові Морські народи, що з'явилися в Середземномор'ї після виверження вулкана на Санторіні в 1646 році до нашої ери, мали мінойське походження.

Платон базував свою історію на реальному місці

Платон зробив з Атлантидою те ж саме, що Гомер з Троєю: він базував свою історію на реальному місці та доісторичній цивілізації.

Платон описав суперострів плато Кіклад (або острів Атлантида), агресивний характер атлантів та їхній спосіб життя, використовуючи аспекти мінойської епохи.

Довідково:

Атлантида знаходилася в Середземному морі, країні вмілих навігаторів, здатних подорожувати острівним хопінгом до іншого континенту через Гібралтарську протоку.


  • #Атлантида
  • #Платон
  • #карта
2024-06-25 10:24:08