Археологи виявили затонуле стародавнє місто Саламін у Греції

У Греції археологи виявили затонуле стародавнє місто, залишки якого вони датували IV століттям до нашої ери.

Джерело: focus.ua

Деталі:

Історики, які проводили розкопки на узбережжі неподалік Афін, вважають, що знайдені ними фундаменти будівель належали до стародавнього міста Саламін.

Зокрема, фахівці виявили залишки стародавньої морської дамби, яка колись захищала місто. Крім того, вони знайшли споруду, яка, вочевидь, була місцем зустрічей торгового та іншого люду і своєрідним діловим центром. Під час розкопок дослідники змогли дістати з дна добре збережені бронзові монети, фрагменти мармуру, вази та керамічні вироби різних епох.

Археологи зробили важливе відкриття під час дослідження Саламіна. Вчені виявили частково затоплену будівлю, а також безліч мармурових скарбів, датованих IV століттям до нашої ери, — повідомило Міністерство культури Греції.

Довідково:

За даними Міністерства культури, команда морських археологів із 12 осіб виявила те, що вважається величезною громадською будівлею, яка існувала як частина стародавнього міста Саламін. Минулого тижня офіційні особи поділилися в Facebook фотографіями виявлених останків, а також скарбу артефактів, знайдених разом із ними.


#топографія

2023-11-01 16:28:32