Гуманістичний рух UAnimals проведе Всеукраїнський марш прибирання: які саме локації?

16-17 вересня 2023 року гуманістичний рух UAnimals проведе Всеукраїнський марш прибирання – масштабні акції у п’ятьох національних парках і заповідниках України, де через засмічення та екоцид, спричинений повномасштабним вторгненням росії, страждають і гинуть тварини.

"Приберіть сміття – захистіть тварин" – основний заклик маршу.

Візіком,  maps API, локації,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на informator.ua.

Велике прибирання відбудеться в таких парках:

  • Національний природний парк "Голосіївський", м. Київ. У «Голосіївському» надзвичайно різноманітна фауна. Понад 36 видів тварин, які тут мешкають, занесені до Червоної книги — лось, горностай та інші. «Голосіївський» — один із небагатьох нацпарців, розташованих у мегаполісі, і це виклик для екосистеми. Багато відвідувачів — багато сміття — велика потреба у прибиранні.
  • Національний природний парк "Бузький гард", Миколаївська обл. Цей парк розташований у каньйоноподібній долині Південного Бугу. Багато видів тварин тут є ендемічними, тобто не зустрічаються за межами цієї території.
  • Національний природний парк "Гуцульщина", Івано-Франківська обл. Нацпарк розташований у мальовничій лісистій частині Покутсько-Буковинських Карпат. Тут мешкає 113 червонокнижних видів тварин: лелека чорний, саламандра плямиста, рись, горностай тощо. Сміття накопичується там, де регулярно бувають відпочивальники.
  • Національний заповідник "Хортиця", м. Запоріжжя. Коли росіяни підірвали дамбу Каховської гідроелектростанції, Дніпро в районі «Хортиці» значно зміліло. Те, що раніше було дном, стало «пляжем». На поверхню вийшло все сміття, яке раніше було на дні. Сміття загрожує життю і здоров’ю тварин.
  • Національний парк "Ужанський", Закарпатська обл. У цьому парку — надзвичайне різноманіття тварин. Тут живуть козуля європейська, олень благородний, кабан, вовк, ведмідь, дикий кіт і рись. Сміття, яке залишають відпочивальники, негативно впливає на життя і тварин, і рослин.
2023-09-03 12:20:30