Сирський розповів про додаток, котрий використовують окупанти

У додатку Alpine Quest GPS нанесені координати українських вогневих засобів, об'єкти атаки, маршрути висування, завдання сусідніх підрозділів тощо.

Візіком,  maps API, Alpine Quest GPS,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на ms.detector.media.

Командувач Східного угруповання ЗСУ генерал Олександр Сирський повідомив, що російські штурмові групи використовують смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням Alpine Quest GPS. Про це він розповів в інтерв’ю виданню Interfax.

Командири штурмових груп використовують смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням Alpine Quest GPS, у яке нанесені координати позицій наших вогневих засобів, об'єкти атаки, маршрути висування до них, а також завдання сусідніх підрозділів, — сказав Сирський.

Портал dev.ua з’ясував, як працює цей застосунок. Як пише видання, у Google Play з 2010-го року є подібний додаток AlpineQuest Explorer Lite. У мирний час його використовують для активного відпочинку, зокрема туризму, бігу, полювання, геокешингу, позашляхової, водної навігації тощо.

Схоже, що росіяни переналаштували подібний застосунок під військові потреби, — пише dev.ua.

За допомогою застосунку можна зберігати велику кількість онлайн топографічних карт, які будуть доступні навіть за відсутності мобільного покриття. AlpineQuest також підтримує різні формати карт: наприклад, QCT і OZFx2.

Застосунок можна синхронізувати з будь-яким сховищем даних: Google Диск, Dropbox. У переліку є також російський «Яндекс» і сховище «Яндекс.Диск» (в AlpineQuest зазначають, що «не мають стосунку до жодної з програм»).

AlpineQuest має вбудовані онлайн-карти з автоматичним збереженням кешу карти на пристрої. Сюди входять дорожні, топографічні, супутникові та інші карти з різними шарами — назвами доріг, пагорбами, контурами висот та інше. На таких картах можна зберігати, відновлювати та відображати необмежену кількість точок, маршрутів і треків.

2023-04-26 14:23:13