Компанія Defence Industries розробила турецький радар

Компанія Defence Industries розробила турецький радар із решіткою активного електронного сканування, призначеного для Akinci.

Візіком, API Visicom, Defence Industrie,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на focus.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Турецький безпілотник Akinci може стати першим у світі дроном, оснащеним радаром активного електронного сканування.

Про це у Twitter повідомив інженер та військовий оглядач Огужан Уйгун.

За його словами, Bayraktar Akinci виробництва Baykar Makina отримає радар із решіткою активного електронного сканування (AESA) та ракети класу "повітря-повітря" для атаки об'єктів за межами прямої видимості. Як пише видання Eurasian Times, наявність безпілотника, оснащеного радаром AESA, значно зміцнить можливості радіоелектронної боротьби Туреччини. У листопаді 2022 року компанія Defence Industries на чолі з Ісмаїлом Деміром представила новий радар Aselsan AESA, який призначений для безпілотника Akinci та майбутнього експериментального літака-винищувача TF-X.

AESA є антенною решіткою, керованою комп'ютером. Технологія дозволяє спрямовувати радіопромені по різних напрямках, не переміщуючи при цьому саму антену. Радари AESA може одночасно випромінювати кілька радіопроменів на різних частотах у широкому діапазоні, створюючи шум фону, що заважає виявити джерело. Порівняно зі звичайними установками радіолокації, AESA пропонує більшу відстань виявлення та визначення загроз, швидке захоплення цілей і високу точність пошуку слідів, особливо для невеликих об'єктів.

Туреччина стала однією з небагатьох країн, які виробляють радари AESA. Аналітики вважають, що встановлення такого обладнання стане важливою перевагою для експорту БПЛА. Крім того, власні розробки на базі AESA дозволять Туреччині заповнити критичну прогалину в оборонному потенціалі, яка утворилася після виключення країни з програми постачання американських винищувачів F-35 Lightning II.

Характеристики БПЛА Bayraktar Akinci

  • довжина — 12,2 м;
  • висота — 4,1 м;
  • розмах крил — 20 м;
  • максимальна висота — 13,7 км;
  • злітна вага — 5 500 кг
  • корисне навантаження — до 1 350 кг.

Akinci є великим ударним безпілотником, призначеним для атаки наземних цілей ракетами та керованими бомбами. Крім того, він може стати платформою для запуску рою дронів-камікадзе Alpagu.

Довідково:

  • У грудні Akinci пройшов вогневі випробування, під час яких запустив першу турецьку ракету класу "повітря-земля" TRG-230 та уразив ціль на відстані понад 100 км. Він став першим безпілотником, який запустив надзвукову балістичну ракету з повітря на землю.
  • Через кілька днів розробники провели нові випробування з комплектом наведення нового покоління Gökçe. Безпілотник із високою точністю скинув на ціль 455-кілограмову бомбу MK-83. Akinci також встиг протестувати комплект лазерного наведення Aselsan, уразивши ціль бомбою MK-82.
2023-01-06 13:33:04