Расс Кук пробіг через всю Африку: 352 дні, 16 000 кілометрів і безліч викликів

27-річний британець Расс Кук став першою людиною, яка пробігла від найпівденнішої точки Африки до найпівнічнішої.

Його подорож тривала 352 дні, він подолав понад 16 000 кілометрів через 16 країн, збираючи кошти на благодійність.

Візіком,  maps API, Африка, карта,

Джерело: life.pravda.com.ua.

Деталі:

Кук розпочав свій забіг 22 квітня 2023 року з найпівденнішого прибережного курорту Агулхас. Він біг через тропічні ліси, гірські хребти та навіть перетнув Сахару. 7 квітня 2024 року він фінішував у найпівнічнішій точці Тунісу - Рес-Енгела.

Це був не просто фізичний виклик, але й емоційне випробування. "Це було дуже важко описати словами: 352 дні в дорозі, далеко від сім'ї та дівчини... Моє тіло болить, але я не збираюся скаржитися", - сказав Кук журналістам за день до фінішу.

Під час забігу Кук стикався з різними небезпеками. В Анголі його пограбували невідомі, а в Республіці Конго його затримали люди з мачете. На кордоні з Алжиром йому навіть відмовили у в'їзді в країну. Але завдяки публікації відеозвернення, яке побачили понад 11 мільйонів людей, йому все ж таки вдалося отримати візу.

Незважаючи на всі труднощі, Куку вдалося зібрати понад 600 000 фунтів стерлінгів (близько 750 000 доларів) на благодійність. Ці кошти він розподілить між двома організаціями: Running Charity, яка надає програми з бігу та підтримки психічного здоров'я для безпритульних молодих людей, та Sandblast, яка бореться за права народу Сахари.

Довідково:

Пробіг Кука - це не просто спортивне досягнення. Це історія про витримку, мужність і прагнення до благої мети. Він надихає людей по всьому світу кидати виклик собі та змінювати світ на краще.


  • #Африка
  • #пробіг
  • #карта
2024-04-10 10:28:45