400 нових карт допомагають досліджувати історію лондонського метро

Співпраця між TfL і Google Arts & Culture допоможе ознайомитися з раніше невідомою інформацією.

Джерело: timeout.com.

Деталі:

Під час щоденного використання лондонським метро ніхто не думає пр його історію. Втім, незалежно від того, живете ви на новенькій лінії Елізабет, чи регулярно відвідуєте Бейкер-стріт (найстарішу станцію метро в місті), свідоцтва про історію мережі розсіяні всюди.

Завдяки новій співпраці між TfL і Google Arts & Culture стало набагато простіше дізнатися більше про історію транспортної мережі Лондона. Корпоративний архів столичного транспортного оператора, об’єднавшись із понад 200 культурними установами Великобританії, тепер ділиться частинами своєї колекції в Інтернеті.

В цьому відношенні варто зауважити, що багато пам’ятних речей було оцифровано, і всі результати організовані в тематичні розділи.

До них було включено все, починаючи від документів і зображень, пов’язаних із залученням TfL до Олімпійських ігор у Лондоні 2012 року, до відкриття королевою Єлизаветою II торік лінії Elizabeth Line. Але колекція також містить онлайн-версії понад 400 карт TfL, багато з яких раніше не публікувалися.

Є уривки з усних розповідей людей, які ховалися в підпіллі під час Другої світової війни, а також інтерактивні аспекти, як-от кросворд, натхненний журналом співробітників TfL 1932 року, а також деякі старовинні вікторини.

Довідково:

TfL розшифровується як Транспорт для Лондона. Це орган місцевого самоврядування, який відповідає за більшу частину транспортної мережі в Лондоні, Сполучене Королівство


  • #Лондон
  • #метро
  • #карта
2024-02-29 11:17:14