Картографування та візуалізація ГІС в процесі управління ризиками стихійних лих

Компанія Polosoft Technologies Pvt Ltd розробила низку технологій, які дають можливість отримати доступ до системи геотехнічного управління ризиками з картографією і візуалізацією даних.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, ГІС,

Нещасні випадки, катастрофи і стихійні лиха в США набули масштабів, які вимагають розробки технологій для запобігання їм.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Тому лідери галузі почали впроваджувати рішення, корисні для простого населення.

Про це йдеться у нарисі GIS Mapping and Visualization in Disaster Risk Management на шпальтах Geospatial world, передають Новини картографії від Візіком

Згідно з концепцією, карти повинні допомагати у виявленні просторових зразків, які можна буде редагувати і які допоможуть у прийнятті рішень. Тенденції останнього часу в царині управління ризиками стихійних лих свідчать про посилення уваги до інновацій та використання інструментів на основі даних та аналітики. Це повинно вплинути на операційну ефективність цих технологій. Polosoft Technologies стверджує, що «ГІС-карти допоможуть зменшити ризики за рахунок надання точних даних».

Це включає кілька кроків:

Збір даних

Перший крок - це збір всіх даних, потім їх треба поєднати з загальнодоступними даними, поточною інформацією і даними інших організацій.

Аналіз даних

  • Справжня сила цієї технології у її аналітичності. Вона дозволяє розробляти географічні моделі, здійснювати їх комп’ютерну обробку, а потім досліджувати та вивчати ці результати. Подібний тип аналізу високоефективний при оцінці певних локацій і їх придатності для конкретних цілей. Також він дозволяє прогнозувати результати та інтерпретувати зміни.

Картографування

  • Картографування забезпечує функціональну інтерпретацію даних. Зокрема, візуалізація за допомогою карт використовується для кращого планування в сфері землекористування та управління ризиками стихійних лих. Це досягається за рахунок того, що карти дають можливість визначити вірогідність катастрофи. Що, в свою чергу, дозволяє покращити підготовку і пришвидшити реакцію на неї.

Візуалізація

  • Візуалізація, яка досягається за допомогою ГІС, здатна зменшити ризики катастроф. До прикладу, визначення вразливих районів за допомогою карт призводить до евакуацій та операцій з порятунку. Карти дозволяють визначити незахищені або, навпаки, відносно безпечні ділянки. А також альтернативні маршрути до притулків та таборів.

Безумовно, необхідно розглянути можливість надання одними та отримання іншими послуг з картографування та візуалізації даних задля запобігання катастроф та планування евакуації.

Сьогодні створення карт носить демократичний характер, а їх використання не привілейоване. Причина — все більше людей використовують карти для того, щоб зробити світ кращим.

Тому важливо дати їм те, що потрібно. Уряди і компанії, що займаються ГІС, повинні кооперуватися задля розробки інноваційних інструментів та методів планування ефективної стратегії управління катастрофами.

Читайте також:

2019-12-18 14:37:01